rapaperipiirakka.jpg%202.jpgTämä ohje on maailman helpoin ja nopein.

pohja

8 dl vehnäjauhoja 

2 tl leivinjauhetta

3,5dl sokeria

2tl vaniljasokeia

4,5dl maito-kerma seosta (puolet maitoa ja puolet kermaa)

2 kananmunaa

200g sulatettua voita


päälle:

300g raparperi paloja

300g mansikoita pilkottuna


pinnalle:

2dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

60g voita



Pohjan valmistuu kun kaikki ainekset sekoittaa keskenään. Kun olet sekoittanut ainekset kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. 

Laita pohjan päälle pilkotut raparperit ja mansikat.

Valmista pinnalle tuleva muruseos niin että nypi voi jauhojen ja sokerin joukkoon. Ripottele se piirakan päälle.

Laita uuniin 175 astetta ja anna paistua noin 40 minuuttia

Malta odottaa hetki että piirakka jäähtyy vähän, tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.


Gluteenittoman version saa kun korvaa vehnäjauhot maissi- tai perunajauhoilla.

Kokeilin itse niin että laitoin puolet perunajauhoja ja puolet maissijauhoja.

rapaperipiirakka.jpg