Leivoin äitienpäivänä valkosuklaa-mustikkakakun. Ohje on alunperin Pirkan sivuilta mutta vaihdoin mustaherukan tilalle mustikan ja täytettä tulee tällä ohjeella enemmän kuin alkuperäisellä ohjeella

k-normal.jpg

 

Pohja

2 kananmunaa

1,5dl sokeria

100g voita tai margariinia

1,5dl vehnäjauhoja 

0,5dl tummaa kaakaojauhetta

1,5tl leivinjauhetta

 

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva. Lisää jauhoseos ja hieman jäähtynyt rasva vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15min. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi keskeltä. Jäähdytä pohja ja valmista sillä aikaa mousset.

 

 

Mustikkamousse

3 liivatelehteä

1dl vispikermaa

100g turkkilaista jogurttia

100g maustamatonta tuorejuustoa

100g valkosuklaata sulatettuna

200g sulatettuja mustikoita

0,5dl sokeria

2tl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan (4kpl) kylmään veteen, vaahdota kerma (2dl) ja soseuta mustikat sauvasekoittimella sileäksi soseeksi.

Mustikkamoussea varten sekoita mustikat, sokeri, kerma (1dl), jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää hieman jäähtyneenä varovasti seokseen. Kuumenna vesitilkka mikrossa ja sekoita siihen kolme liivatelehteä. Lisää liivateseos varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan.

Valkosuklaamousse

1 liivatelehti

1dl kermaa

100g turkkilaista jogurttia

100g valkosuklaata

100g maustamatonta tuorejuustoa

2tl sitruunanmehua

Valkosuklaamoussea varten sekoita kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja sekoita puristettu liivatelehti mehun joukkoon. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä vähän kerrallaan valkosuklaa-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.

 

Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Aseta vuoan pohjalle toinen pohjalevy. Levitä mustaherukkamousse pohjan päälle. Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja kaada tämän päälle valkosuklaamousse. Levitä tasaiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia. 

Koristelin kakun mustikoilla ja valkosuklaaraidoilla.