Eilen vietettiin iltaa ystävien kanssa ja tehtiin kiinalaista kanaa ja nuudeleita. Maistui samalta kun olisi ollut kiinalaisessa ravintolassa :)

kiinalainen-normal.jpg

Ohje tulee tässä

400g kanaa ohueksi suikaloituna

1 sipuli suikaleina

1 punainen paprika

1 vihreä paprika

4 valkosipulin kynttä

1prk ananasta tai puolikas tuore ananas 

halutessaan voi lisätä chiliä

 

marinadi kanalle

1 kananmunan valkuainen

2 tl maissijauhoa

ripaus suolaa ja pippuria

 

hapanimeläkastike

6 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl vaaleaa soijakastiketta

4 rkl sokeria

6 rkl ketsuppia

1 dl vettä

2 rkl maissijauhoa

1 ananaspurkin mehut

 

  1. sekoita valkuainen, suola, pippuri, öljy, maissijauho keskenään
  2. viipaloi kana niin ohueksi kuin pystyt, laita ne marinaadiin. Anna marinoitua sen aikaa että saat pilkottua kasvikset.
  3. pilko sipuli ohuiksi puolirenkaiksi, paprika ohuiksi suikaleiksi, raasta valkosipuli 
  4. paista kanat öljyssä neljässä erässä
  5. kuullota sipulit, paprikat ja valkosipulit. Lisää kuullotuksen loppuvaiheessa valkosipulit ettei ne pala.
  6. Tee kastike. laita ainekset kattilaan ( sekoita maissijauho veteen ennen kuin lisäät sen kattilaan) kiehauta kastike ja tarkista maku. Voit lisätä suolaa mikäli tarpeen.
  7. Yhdistä kanat, kasvikset ja kastike
  8. lisää ananakset loppuvaiheessa ja lämmitä niitä hetken.

Halutessasi voit lisätä paahdettuja maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä

Tarjoa nuudeleiden tai riisin kera.