Eilen vietettiin iltaa ystävien kanssa ja tehtiin kiinalaista kanaa ja nuudeleita. Maistui samalta kun olisi ollut kiinalaisessa ravintolassa :)
Ohje tulee tässä
400g kanaa ohueksi suikaloituna
1 sipuli suikaleina
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
4 valkosipulin kynttä
1prk ananasta tai puolikas tuore ananas
halutessaan voi lisätä chiliä
marinadi kanalle
1 kananmunan valkuainen
2 tl maissijauhoa
ripaus suolaa ja pippuria
hapanimeläkastike
6 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
4 rkl sokeria
6 rkl ketsuppia
1 dl vettä
2 rkl maissijauhoa
1 ananaspurkin mehut
- sekoita valkuainen, suola, pippuri, öljy, maissijauho keskenään
- viipaloi kana niin ohueksi kuin pystyt, laita ne marinaadiin. Anna marinoitua sen aikaa että saat pilkottua kasvikset.
- pilko sipuli ohuiksi puolirenkaiksi, paprika ohuiksi suikaleiksi, raasta valkosipuli
- paista kanat öljyssä neljässä erässä
- kuullota sipulit, paprikat ja valkosipulit. Lisää kuullotuksen loppuvaiheessa valkosipulit ettei ne pala.
- Tee kastike. laita ainekset kattilaan ( sekoita maissijauho veteen ennen kuin lisäät sen kattilaan) kiehauta kastike ja tarkista maku. Voit lisätä suolaa mikäli tarpeen.
- Yhdistä kanat, kasvikset ja kastike
- lisää ananakset loppuvaiheessa ja lämmitä niitä hetken.
Halutessasi voit lisätä paahdettuja maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
Tarjoa nuudeleiden tai riisin kera.
Kommentit