Ostin tänään leivotaan lehden jossa oli ohje vaniljakreemillä ja mansikoilla täytetyistä tortuista, olihan se pakko koikeilla. Itse käytin lehtitaikinaa joka ei sopinut kovin hyvin tähän hommaan. Seuraavalla kerralla ostan voitaikinaa. Ja nämä eivät ole mitään kaunokaisia mutta maistui ihan hyvältä. 

mansikkaviineri-normal.jpg

6kpl voitaikinalevyä + 1 levy torttujen reunoiksi

Vaniljakreemi

3dl maitoa

2 keltuaista

2 rkl sokeria

1 rkl maissitärkkelystä

1/2 vaniljatanko

1 dl kuohukermaa 

1. Vaniljakreemin tekeminen alkaa vatkaamalla maito, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kattilassa

2. Lisää halkaistu vaniljatanko ja siemenet kattilaan. Kuumenna seosta varovasti kunnes se saostuu, ei saa kiehua. Anna jäähtyä ja poista vaniljatanko

3. Vatkaa kerma ja lisää se jäähtyneen vaniljakreemin joukkoon

4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa 6 taikinalevyä noin 10x5 cm kokoisiksi. Leikkaa yli jäänyt taikina ja yksi levy 1 cm suikaleiksi. Voitele levyt keltuaisella ja reunusta ne taikinasuikaleilla

5. Paista taikinalevyjä uunin keskitasolla noin 7-10 min. Anna pohjien jäähtyä ja sitten levitä vaniljakreemi ja täytä mansikoilla.