Pöydälle oli jäänyt tummumaan muutama banaani ja pakkasessa oli itsetehtyä lemon curdia joten päätin kokeilla sitruunaista banaanikakkua, alkuperäisessä ohjeessa oli sitruunanmehu ja kuori mutta tähän laitoin lemon curdia ja runsaasti!
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
lemon curdia niin paljon kuin itse tykkää (itse laitoin 1,5dl)
3 pientä banaania
2dl jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa
25g sulatettua voita
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Lisää soseutettu banaani ja lemon curd, sekoita varovasti vaahdon joukkoon
4. Lisää jauhot ja leivinjauhe, sekoita huolella
5. Lisää lopuksi maito ja sulanut voi
6. Laita taikina vuokaan, itse käytin kertakäyttövuokia kun sattui olemaan. Taikina riitti kahteen vuokaan
7. Laita uuniin noin 30-35min ja anna jäähtyä
Kommentit